Βιογραφικό

Λίγα λόγια για μας..

Ποια είναι η διαιτολόγος Ιωάννα Μπόνιου


ioanna-mponiou

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η διαιτολόγος Μπόνιου Ιωάννα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το έτος 1984. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης όπου αποφοίτησε το 2009.

Mετεκπαιδεύτηκε στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ¨Εφαρμοσμένη Διατροφή και Προαγωγή υγείας¨ με κατεύθυνση την Κλινική και Ιατρική Διατροφή).

Εξειδικεύεται  στη Διατροφική-Μεταβολομική ιατρική από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ιατρικής Διατροφής ( European Institute of Nutrition medicine,E.I.Nu.M) όπου και ασχολείται με την διατροφική αντιμετώπιση χρόνιων και αυτοάνοσων νοσημάτων. Από το 2014 είναι συνεργάτης τους ιδρυτή της μεταβολομικής ιατρικής  Dr.Δημήτρη Τσουκάλα (http://www.drtsoukalas.com/mponiou_ioanna-tm-7.html).

Είναι κάτοχος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κλινική διατροφή» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σπούδασε Health and Wellness Coaching  που υλοποιείτε υπό την αιγίδα του European Lifestyle Medicine Organization και πιστοποιείται από την Complementary Medical Association UK .Σκοπός του Ηealth coaching είναι να πραγματοποιεί  παρεμβάσεις και εξειδικευμένες τεχνικές έτσι ώστε να βοηθηθούν οι ασθενείς και να επιτύχουν τους στόχους τους και να αναπτύξουν συμπεριφορές που βελτιώνουν την υγείας τους.

Εξειδικεύεται στην αθλητική διατροφή (Ειδικός αθλητικής διατροφής υπό την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας αθλητικής διατροφής των ΗΠΑ ,International society of sports nutrition, ISSN). Ασχολείται ιδιαίτερα   με την αθλητική διατροφή καθώς συνεργάζεται με επαγγελματίες αθλητές και αθλητικές ομάδες ως σύμβουλος διατροφής. Το έτος 2013-2014 συνεργάστηκε  με τη σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη.

Μετεκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των διατροφικών Διαταραχών (νευρική ανορεξία, βουλιμία και υπερφαγια) Μaster PractitionerProgramme in Eating Disorders & Obesity από  το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ, www.keadd.gr) που λειτουργεί υπό την πλήρη εποπτεία και συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED, www.eating-disorders.org.uk) και τελεί υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society – BPS).

Σπούδασε Δημοσιογραφία και Διοίκηση (Executive Diploma in Journalism & Management του Mediterranean college Thessaloniki) όπου και ασχολήθηκε με την αρθογραφία θεμάτων διατροφής και υγείας σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Το 2019 βραβεύτηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό στον κλάδο της υγείας  ως μια από τις καλύτερες επιχειρήσεις σύμφωνα με αναζητήσεις πελατών στο internet.

ΕΡΕΥΝΑ

Συμμετείχε σε ερευνητικό  πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα την ανίχνευση της κοιλιοκάκης (δυσανεξία στη γλουτένη) σε παιδιά προσχολικής ηλικίας σε όλους του παιδικούς σταθμούς της πόλης όπου και αποτέλεσε το θέμα της πτυχιακής της εργασίας.

Πραγματοποίησε  πρακτική άσκηση στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης όπου ασχολήθηκε αποκλειστικά με διατροφική αντιμετώπιση ασθενών με παθήσεις .

Συμμετείχε σε πληθώρα σεμιναρίων και ημερίδων πάνω σε θέματα διατροφής ,υγείας και άσκησης.

Από το 2009 μέχρι το 2011 ασκεί το επάγγελμα της διαιτολόγου σε κατ’ οίκον επισκέψεις.


Γιατί να μας εμπιστευτείτε

Διαρκής Ενημέρωση

Πρώτιστο μέλημά είναι η διαρκής ενημέρωση, όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα την κλινικής διατροφολογίας. Τα διαιτολόγια μας είναι συνεχώς ενημερωμένα και απολύτως εναρμονισμένα με το προσωπικό ιστορικό σας!

Αναγνωρισμένα Βραβεία

Είμαστε βραβευμένοι με διεθνείς αναγνωρίσεις και πιστοποιητικά. Τα σεμινάρια στα οποία συμμετέχουμε μας βοηθούν στην αρτιότερη κατάρτιση και εξειδίκευση που απαιτεί η σύγχρονη διατροφολογία.

Πολλαπλές Επιλογές

Έχετε τη δυνατότητα μέσα από μια μεγάλη γκάμα επιλογών που σας παρέχουμε, να ελέγξετε το βάρος και το μεταβολισμό σας, ικανοποιώντας παράλληλα την αίσθηση πληρότητας που προσφέρει ένα καλό γεύμα.