Διατροφή για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Διατροφή για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

2550

Κωδικός προϊόντος: diet-17 Κατηγορία: Ετικέτα:
Εκκαθάριση

Περιγραφή

  • Τι είναι;

Ως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ορίζεται η παλινδρόμηση γαστρικού περιεχομένου στον οισοφάγο που έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση οισοφαγίτιδας. Χαρακτηρίζεται ως νόσος όταν γίνεται η αιτία βλαβών στον οισοφάγο ή επηρεάζει την ποιότητα ζωής, με δύο ή περισσότερα επεισόδια οπισθοστερνικού καύσου εβδομαδιαίως.

  • Σε ποιους απευθύνεται;

Αυτοί που έχουν διαγνωστεί από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή έχουν τα παρακάτω συμπτώματα: έντονο κάψιμο στο στέρνο που ξεκινάει χαμηλά και φτάνει ως τη βάση του λαιμού. Ξεκινάει περίπου μια ή δυο ώρες μετά το γεύμα και μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα ή ώρες. Ορισμένες φορές εμφανίζονται και άλλα πρόσθετα συμπτώματα όπως ρέψιμο, πόνος στον θώρακα, δυσπεψία και αίσθημα βάρους στην κοιλιακή χώρα.

  • Τι περιλαμβάνει;

Το διαιτολόγιο  περιλαμβάνει τρόφιμα που είναι ανεκτά από τον ασθενή χωρίς να επιδεινώνει τα συμπτώματα. Ωστόσο υπάρχουν πολλές τροφές που αποκλείονται από το διαιτολόγιο όταν η νόσος είναι σε έξαρση ενώ όταν τα  συμπτώματα δεν είναι έντονα, οι τροφές αυτές απλά περιορίζονται. Τέτοιες τροφές είναι: Τα ξινά όπως χυμοί και ξινά φρούτα, τα λιπαρά,  οι πίτες με φύλλο, οι βαριές κόκκινες σάλτσες και τα πικάντικα,τα σιροπιαστά  γλυκά, το κρεμμύδι και το σκόρδο, οι παχιές σούπες,  ο καφές και το αλκοόλ.

Σημείωση:
Τα προγράμματα διατροφής είναι εβδομαδιαία με πολλές επιλογές και μπορούν να εφαρμοστούν μέχρι και 3 εβδομάδες μέχρι να ανανεωθούν.

Επιπλέον πληροφορίες

Διάρκεια Διατροφής

1 εβδομάδα, 4 εβδομάδες

Αν σας ενδιαφέρει η απόκτηση του συγκεκριμένου διαιτολόγιου, κάντε κλικ στην επιλογή “ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ”. Κατόπιν, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τα προσωπικά στοιχεία καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες, πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας – στα τμήματα “ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ” και “ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ” αντίστοιχα, που θα βρείτε στη σελίδα του ταμείου του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.

Για άμεση μετάβαση στο ταμείο και συμπλήρωση των στοιχείων σας πατήστε εδώ: https://e-diatrofimou.gr/checkout/

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.


Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Διατροφή για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση”